Grundkurs skog

Grund

Grundkurs skog

Kursnivå: Grund

Pris: 3000:-

Pris för medlem: 2250:-

Priser är inklusive moms

Grundkursen passar dig som själv äger skog, är blivande skogsägare, har kontakt med skogsägare i olika frågor eller helt enkelt bara vill lära dig mer om skog och skogsbruk.

Efter genomförd utbildning ska du veta vad det innebär att äga och bruka skog, hur de olika faserna i det hållbara skogsbrukets kretslopp ser ut samt fått inblick i hur ett lönsamt skogsbruk förenas med god miljöhänsyn.

Kursen bygger på självstudier, praktiska träffar och kunskapstest. I kursen ingår ett webbinarium och en praktisk utedag i skogen.

Så här gör du

 1. Logga in eller skapa användare.
 2. Klicka på "Köp kurs" i övre högra hörnet. Nu får du direkt tillgång till självstudiematerialet på webben. Materialet är omfattande och fungerar utmärkt som repetitionsmaterial i många år framåt.
 3. Välj en utedag ur listan nedan och anmäl dig.
 4. Förbered dig genom att gå igenom självstudiematerialet på webben inför utedagen.
 5. Delta under utedagen.
 6. Välj ett webbinarium i listan och anmäl dig. Delta vid webbinariet.
 7. Gör kunskapstestet.

Missade du utedagarna i augusti 2018? Ingen fara! Du kan anmäla dig till kursen i alla fall, studera webbmaterialet under vintern, delta vid webbinariet och anmäla dig till en av utedagarna under våren 2019.

 

Självstudier i onlineutbildning

När du köper kursen får du direkt tillgång till ett gediget kursmaterial online i din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon. Materialet använder du för självstudier och det är tillgängligt för dig oavsett var du befinner dig eller när du har tid för studier. Du kan när som helst ta en paus i det digitala materialet för att enkelt logga in och ta vid där du slutade när du får tillfälle att studera vidare. Materialet ligger tillgängligt på din användare även efter avslutad kurs vilket gör att du kan återbesöka kursen om det i framtiden dyker upp behov av repetition.

Onlineutbildningen är uppdelad i kurskapitel enligt nedan. När du kommer fram till avsnittet webbinarium och utedag letar du upp ett datum som passar dig nedan och anmäler dig.

Kurskapitel:

 1. Skogsbrukets grunder
 2. Skogsägande och skogsägarföreningen
 3. Planera ditt skogsbruk
 4. Skogens skötsel
 5. Ekonomi och egenföretagande
 6. Fler skogliga begrepp
 7. Webbinarium och utedag
 8. Kunskapstest

Pris

Ordinarie pris: 2 400:- exkl. moms, 3 000:- inkl. moms

Medlemspris: 1 800:- exkl. moms, 2 250:- inkl. moms

 

Vad är ett webbinarium?

Ett webbinarium är ett seminarium, föredrag eller en workshop som hålls på webben. Under webbinariet kan deltagarna ställa frågor och diskutera medan det pågår, vanligen via en chattfunktion. Inför ditt webbinarium får du en möteslänk via din e-post. Du kopplar enkelt in dig i mötet via länken. I de flesta bärbara datorerna finns det en inbyggd kamera om du vill något tillfälle vill visa en bild på dig (inget krav) och i övrigt behövs ingen ytterligare teknisk utrustning förutom ett headset, med hörlurar och mikrofon, som du kopplar till din dator.

I den här utbildningen ingår ett seminarium på webben med fokus på skogsekonomi och skogsägarplan. Du får lära dig mer om grunderna och får chans att ställa frågor till specialister på området. Fyra likadana webbinarier erbjuds varje år - anmäl dig till ett tillfälle som passar dig.

Utedag - fälstudier

I den här utbildningen ingår några timmar studier ute i fält med fokus på skogsskötsel och att lära känna skogen. Du får chans att studera vissa delar av skogsskötseln i fält och att ställa frågor till en specialist på området. Du får även chans att diskutera och byta erfarenheter med övriga kursdeltagare. Ett 20-tal likadana utedagar erbjuds varje år fördelat inom Norras verksamhetsområde samt i Stockholm - anmäl dig till ett tillfälle som passar dig.

 

Anmäl dig till webbinarium och utedag

Webbinarium erbjuds under april, oktober och december samt mars 2019. Utedagen erbjuds under april-maj samt augusti-september. Så snart datum publiceras anmmäler du dig till de datum som passar dig (ett för webbinarium och ett för utedagen) via länkarna nedan.

Webbinarium

Datum publiceras under vecka 35.

Utedag

Datum                                        Tid                     Plats 

Måndag 13 aug 2018                   15.00-19.00        Skellefteå - Anmälan stängd      

Måndag 13 aug 2018                   15.00-19.00        Älvsbyn - Anmälan stängd           

Tisdag 14 aug 2018                     15.00-19.00        Umeå, Tomteboskogen - Anmälan stängd         

Tisdag 14 aug 2018                     15.00-19.00        Kalix - Anmälan stängd                  

Onsdag 15 aug 2018                   15.00-19.00        Ånäset - Anmälan stängd            

Onsdag 15 aug 2018                   15.00-19.00        Lycksele - Anmälan stängd        

Torsdag 16 aug 2018                   15.00-19.00        Nordmaling - Anmälan stängd   

Torsdag 16 aug 2018                   15.00-19.00        Bredbyn - Anmälan stängd       

Torsdag 16 aug 2018                   15.00-19.00        Härnösand - Anmälan stängd    

Tisdag 25 sept 2018                    17.30-21.00        Stockholm - anmäl dig här       

 

Tidsåtgång: ca 25 timmar inkl. webbutbildning, självstudier, förberedelser inför träffar, webbinariumtillfälle, utedag samt kunskapstest.

Efter avslutad kurs

När du avslutat kursen med godkänt resultat på kunskapstestet kan du ladda hem eller skriva ut ett kursintyg. Länken till kursintyget hittar du uppe till höger, i den vita rutan, under kursens pris. Länken syns bara efter att du klarat kunskapstestet.

Hur påbörjar man en kurs i Norra Skogsskolan?

Se mer information i stödmaterialet "Hur du köper kurs i Norra Skogsskolan" högst upp till höger på denna sida.

Grundkurs skog

Kursnivå: Grund

Pris: 3000:-

Pris för medlem: 2250:-

Priser är inklusive moms

Dela kursen

Relaterade kurser