Din Skogsekonomi

Grund

Din Skogsekonomi

Kursnivå: Grund

Pris: 2000:-

Pris för medlem: 1200:-

Priser är inklusive moms

Att vara skogsägare är att vara företagare. Förutsättningarna att driva en skogsgård varierar och för varje ägare är rollen som företagare unik. I den här utbildningen får du kunskaper om företagande, ekonomi, försäkringar och värdeskapande skogsskötsel som ger dig chans att utvecklas som skogsföretagare.

OBS Du behöver inte vara medlem i Norra Skogsägarna för att delta och du kan genomföra kursen oavsett var i landet du bor eller var din skog är belägen.

Kursen syftar till att ge dig ett helhetsperspektiv på ditt skogsföretags utveckling, din roll som företagare och omvärldens betydelse i sammanhanget.  

 

Kursen består av

 • Sju kursavsnitt (som du genomför vid valfri tidpunkt)
 • Kursen avslutas med ett kunskapstest
 • Du erhåller ett kursintyg efter godkänt resultat på kunskapstestet
 • I utbildningen ingår en kostnadsfri timme med en skogsekonom (värde ca 800 kr för medlem i föreningen)

Du kan påbörja kursen när som helst under året. Du får direkt tillgång till studiematerialet på webben och bokar själv in ett möte med skogsekonom när det passar dig.

 

Med anledning av Covid-19: Utbildningen genomförs via webb. Din träff med en skogsekonom planerar du in när det passar dig och genomförs i samtal mellan väldigt få personer, så vi ser ingen påverkan på utbildningen i dagsläget. Kom ihåg att du alltid kan be den skogsekonom du kontaktar att möta dig via Skype.

Svar på några vanliga frågor

Hur anmäler jag mig till kursen?

Klicka på ”Köp kurs” längst upp till höger på sidan.

Du ombeds då att logga in med BankID som medlem eller att upprätta ett inloggningskonto för att genomföra köpet och därefter starta kursen. Det finns instruktioner i de olika stegen.

Du kan även följa de olika stegen här: Hur du köper kurs i Norra Skogsskolan

Vad kostar kursen?

Ordinarie pris: 1 600:- exkl. moms, 2 000:- inkl. moms

Rabatterat pris för medlem i Norra Skogsägarna: 960:- exkl. moms, 1 200:- inkl. moms

Jag är medlem men mitt barn är den som vill gå kursen. Hur blir det då med medlemspriset?

Vi erbjuder även medlemmars barn och personer i samma hushåll som medlem, medlemspris på utbildningar. Läs mer här om hur det går till.

Vad innehåller kursen?

Ett webbaserat studiematerial och en timmes rådgivning med en skogsekonom. Webbmaterialet behåller du även efter avslutad kurs och det innehåller:

 • Att äga skog
 • Ekonomiska grunder
 • Att vara företagare
 • Skogsekonomi och effektiv skogsskötsel
 • Försäkringar och skog
 • Norra Skogsbyrån
 • Möt en skogsekonom
 • Kunskapstest

Behöver jag någon speciell utrustning för att gå webbutbildningen?

Nej. Att gå en webbutbildning är väldigt enkelt. Du studerar när du vill och var du vill via dator, platta eller telefon. 

Vad innebär delen "Möt en skogsekonom"?

I utbildningen ingår det möjlighet till en rådgivningstimme med någon av våra kunniga skogsekonomer. I webbmaterialet finns en värdecheckskod som du anger när du bokar ditt möte. Innan du bokar mötet funderar du på vad just du vill diskutera för att lyfta Din Skogsekonomi. 

Måste man ha genomfört kursavsnitten före rådgivningstimmen?

Ja, det skulle vi rekommendera. Då har du lättare att bilda dig en uppfattning om vad just du vill ha hjälp med av skogsekonomen. Kursavsnitten ger dig förkunskaper som gör det lättare att ställa frågor vid mötet.

Hur får jag kvitto för den köpta kursen?

Du får ett kvitto på köpt kurs till den e-post som finns kopplad till ditt medlemskap eller när du upprättar ett konto för inloggning.

Hur gör jag om jag har ytterligare frågor?

Du får då gärna kontakta någon av våra lokala rådgivare, skogsinspektorer, eller ansvariga för Norra Skogsskolan. Kontaktuppgifter till våra inspektorer hittar du på norra.se och kontaktuppgifter till Norra Skogsskolan hittar du här.

 

Din Skogsekonomi

Kursnivå: Grund

Pris: 2000:-

Pris för medlem: 1200:-

Priser är inklusive moms

Dela kursen