Kul i skogen

Finns det något bättre än att ge sig ut i skogen och hitta spännande saker att ta med sig hem? Stenar som ser ut som troll, pinnar som ser ut som ormar eller kottar som ser ut som ugglor! Eller varför inte krypa ihop i en mysig fåtölj, försvinna in i böckernas värld och följa våra skogsbarn på spännande äventyr?

Norra Skogsskolan fylls löpande på med kul pysselidéer av material från skogen, barnböcker och filmer - så håll ögonen och öronen öppna, kika in snart igen och låt dig inspireras av naturen med pyssel och kul för både barn och vuxna! Allt nedladdningsbart material samlat på webben i Barnens Skogsskola är självklart kostnadsfritt.

Kul i skogen med Pyssel-Jenny

Norra Skogsskolan har producerat några pysselfilmer med tips på vad du kan göra själv med material från skogen. Bakom pysslen står Jenny "Pyssel-Jenny" Järvholm, även känd från SVT:s Barnkanalen. Kika in och bli inspirerad!

Barnboksserien Skogsbarnen

Följ med våra Skogsbarn på äventyr i Norras egen barnboksserie!

Skogsbarnen

Lukas och Apatchaya läser böckerna

I filmen möter vi Ulla Nordlinder, författaren bakom Norra Skogsägarnas bokserie, "Skogsbarnen" och Lukas Sahlström och Apatchaya Johansson tycker det har varit spännande, roligt och lärorikt att läsa "Hjalmars yxa" och "Ebba får en bra idé".

Följ med Elis på äventyr i skogen

Klibbiga svampar, spännande djur, häftiga stubbar och mycket mer upplever Elis på sin tur i skogen. Vad tror du att du skulle uppleva under ditt eget skogsäventyr?

Skogskollo för tjejer

Vill du prova på olika aktiviteter med skogen som tema? Allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner!

Skogskollo för tjejer

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan vill öka intresset för och kunskaperna om skogen och alla dess värden. Det görs genom att erbjuda skolan utökade möjligheter till verklighetsstudier av skogen och skogsindustrin.

Skogen i Skolan