Barnböcker med skogliga äventyr

I Norras egen barnboksserie om Skogsbarnen får du följa med på äventyr och lära dig mer om de svenska skogarna!

Många tror att den svenska skogen bara ägs av staten eller skogsbolagen, men hälften av Sveriges skogsbruk består av små familjeskogsbruk. Genom barnböckerna vill Norra lyfta fram skogens roll i samhället och skapa ett tidigt intresse hos barn för skog, både kring att uppleva skogen och för att äga skog eller jobba med skog. Böckerna ska även stimulera vuxna att prata om skog med barn och unga. Böckerna riktar sig till barn i åldern 6-9 år men fungerar som högläsningsbok även för yngre barn.

Följ våra Skogsbarn på Instagram @hjalmarochebba och se vad de hittar på i skogen!

Hjalmar i morfars skog

Hjalmar, mamma Nora och lillasyster Malva, har åkt tåg för att hälsa på morfar Bertil, hans sambo Malee och hunden Ester. Tidigt på morgonen väcker morfar Hjalmar och de två smyger iväg på utflykt i morfars skog, utan att väcka de andra. Äntligen ska Hjalmar få se hur mycket hans lilla tallplanta har vuxit sen sist. Plötsligt brakar det till och de får syn en älg. Tänk om älgen ätit upp Hjalmars lilla planta? Boken är den första i serien om Skogsbarnen.

Hjalmars yxa

Hjalmars familj ska tillbringa sportlovet i morfar Bertils hus. Hjalmars mamma Nora har tagit över ägandet av morfars skog och alla ser fram emot att få göra skidutflykter i skogen som nu är deras. På utflykten får Hjalmar en yxa, men oturligt nog blir den kvar i skogen. Det blir ett stormigt äventyr att hitta yxan igen. Boken är den andra i serien om Skogsbarnen.

Ebba får en bra idé

Ebba är ledig från förskoleklassen och följer med sin pappa Andreas som är skogsinspektor på uppdrag i Noras skog. Det finns mycket att se och göra i skogen och Ebba får många bra idéer som pappa inte tänkt på själv. Men så händer något oväntat och Ebba måste vara både modig och påhittig för att lösa situationen. Boken är den tredje i serien om Skogsbarnen.

Malva på upptäcktsfärd - Pixibok för de yngre

Hela familjen på utflykt går till skogen släkten ägt i hundra år. De vuxna, de bara pratar och pratar. Malva blir less och tycker de tjatar. Så hon går ut på upptäcktsfärd i skogsmusens, myrans och tomtegummans värld. Följ med du också så får du höraom allt roligt du i skogen kan göra!

Böckerna är skrivna av författaren Ulla Nordlinder och illustrerade av Gunilla Guldbrand. Både Ulla och Gunilla har vuxit upp med skogens närhet som inspiration. Bokserien har tryckts i Umeå och ges ut på eget förlag av Norra Skogsägarna.

Beställ Malva på upptäcktsfärd

Pixiboken kostar 20 kronor inkl. frakt. Du beställer den genom att skicka ett e-postmeddelande där du anger namn och adress dit du vill att boken ska skickas. När du fått boken hem i brevlådan betalar du enkelt via Swish.

Beställ via e-post

Beställ böcker

Böckerna Hjalmar i morfars skog, Hjalmars yxa och Ebba får en bra idé beställer du via www.skogma.se. Klicka på länken nedan för att gå vidare till Skogmas webbplats.

Beställ barnböcker»