Pyssel i skogen

I bland behövs det lite extra inspiration för att få fler barn ut i skogen och för att göra skogsutflykten lite roligare.

Därför har vi tagit fram tips på pyssel som man kan göra med material från skogen.

Norra Skogsskolan har i samarbete med Pyssel-Jenny tagit fram både böcker och filmer som gör det superenkelt för dig att pyssla med kottar, träcirklar, barr och mycket, mycket mer. Du har väl inte missat att beställa din egen Skogspyssel-bok?

Skogen är fylld av skatter – bli inspirerad och dra ut på jakt!

Bakom pysslen står Jenny "Pyssel-Jenny" Järvholm, även känd från SVT:s Barnkanalen. Filmerna är framtagna i samarbete med Norra Skogsskolan.

Mer skog till barnen!

Jenny Järvholm har i samarbete med Norra Skogsskolan tagit fram sin första bok med skogsinspirerade pyssel!

Gör din egen Grankotteuggla!

Av en vanlig grankotte och några träcirklar kan man göra mycket skoj. Varför inte en uggla? Pyssel-Jenny guidar dig igenom hur du gör. Materialet till pysslet hittar du självklart i skogen.

Gör en tallkottefågel med Pyssel-Jenny!

Tallkottar är ju vackra bara som de är, men vem kunde tro att de enkelt kan förvandlas till söta, små fåglar. Pyssel-Jenny guidar dig igenom hur du gör. Materialet till pysslet hittar du självklart i skogen.

Gör din egen Grankottemygga!

Av grankottar, lite najtråd och några träcirklar kan man tydligen fixa sig sin alldeles egna myggsvärm (om man inte kan nöja sig med de man träffar på sommarkvällarna)! Pyssel-Jenny guidar dig igenom hur du gör. Materialet till pysslet hittar du självklart i skogen.

Gör din egen Tallkottemyra!

Myror finns det gott om i skogen. Om du plockar hem några tallkottar kan du enkelt fixa till en egen myra som kan bo i ditt rum istället för i stacken! Pyssel-Jenny guidar dig igenom hur du gör. Materialet till pysslet hittar du självklart i skogen.