Boksläpp – Norras nya skogsbarn

Den 22 september släpper Norra Skogsägarna två rykande färska böcker i bokserien "Skogsbarnen". Här får vi följa med på äventyr när Ebba får en bra idé och Hjalmar får sin första yxa. Bokserien riktar sig till åldrarna 6-9 år och syftar till att öka kunskaperna om och intresset för skogen bland barn.

Datum: 2016-09-20

– Det är många barn som inte har någon naturlig koppling till skogen idag. Vi hoppas att man efter att ha läst böckerna ska bli inspirerad att själv ge sig ut i skogen och upptäcka allt spännande som finns där. Och förhoppningsvis har man kanske lärt sig något nytt också, säger Erika Nilsson, projektledare.

I böckerna får läsaren följa med skogsbarnen Ebba och Hjalmar på deras äventyr i skogen. Under början av 2016 släpptes den allra första barnboken i serien som nu fått sällskap av två nya, spännande äventyr. Tillsammans med böckernas huvudpersoner får läsaren chans att lära sig mer om myrstackar, rågångar, skog och skogsbruk.

Förhoppningen är att böckerna på ett roligt och enkelt sätt ska ge ökade kunskaper om skogens roll i samhället och familjeskogsbrukets betydelse.

Böckerna lanseras under Bok- och biblioteksmässan 22-25/9 i Göteborg där författaren Ulla Nordlinder och illustratören Gunilla Guldbrand finns på plats för att möta besökarna.

• Böckerna finns tillgängliga via Norrashopen
• Du kan även hänga med Elis och hans pappa på äventyr i skogen. Kolla in NorraPlay
• Länk till presentation på bokmässans webbplats

Hjalmars yxa (ISBN: 978-91-983035-1-3)

En kort resumé: Hjalmars familj ska tillbringa sportlovet i morfar Bertils hus. Hjalmars mamma Nora har tagit över ägandet av morfars skog och alla ser fram emot att få göra skidutflykter i skogen som nu är deras. På utflykten får Hjalmar en yxa, men oturligt nog blir den kvar i skogen. Det blir ett stormigt äventyr att hitta yxan igen.
Boksläpp 22 september 2016.

Ebba får en bra idé (ISBN: 978-91-983035-2-0)

En kort resumé: Ebba är ledig från förskoleklassen och följer med sin pappa Andreas som är skogsinspektor på uppdrag i Noras skog. Det finns mycket att se och göra i skogen och Ebba får många bra idéer som pappa inte tänkt på själv. Men så händer något oväntat och Ebba måste vara både modig och påhittig för att lösa situationen.
Boksläpp 22 september 2016.

Hjalmar i morfars skog (ISBN: 978-91-983035-0-6)

En kort resumé: Hjalmar, mamma Nora och lillasyster Malva, har åkt tåg för att hälsa på morfar Bertil, hans sambo Malee och hunden Ester. Tidigt på morgonen väcker morfar Hjalmar och de två smyger iväg på utflykt i morfars skog, utan att väcka de andra. Äntligen ska Hjalmar få se hur mycket hans lilla tallplanta har vuxit sen sist. Plötsligt brakar det till och de får syn en älg. Tänk om älgen har ätit upp Hjalmars lilla planta?
Utgiven mars 2016.

Vill du veta mer?